Velkommen til

Den blå Enhjørningen

Gjøvik - Innlandet

   GODKJENT INN PÅ TUNET – GÅRD

Tilbud:

Kontakt

934 10 439 - Inn på tunet Norge; Katarina Ødegaard

Inn på tunet Norge; Katarina Ødegaard

Gårdens adresse: Blivgodtvegen 385 2825 Gjøvik

404 82 035 - Den blå enhjørningen

Den blå enhjørningen

inn på tunet-tilbud

Vi er et dagtilbud uten institusjonspreg. Vi har og kan tilrettelegge aktiviteter og/ eller arbeidstrening for flere aldersgrupper og fungere som ressurs og/ eller opptrening for mennesker:

– Innen skolen/ praktisk pedagogikk for «drop out» elever/ oppfølging/ PP tjenesten.

– Innen pleie og omsorgstjenesten.

– Mennesker utsatt for ensomhet.

– Mennesker med psykiske utfordringer/ lidelser.

– Innen flyktningetjenesten/ integrering

– Innen attføring

Firmanavnet «Den blå enhjørningen» handler om å oppleve hverdagsmagi. Noen ganger er det vanskelig å oppleve i våre stressede hverdager.  

Vi er glad i folk, vi er glad i dyr og vi er glad i gården vår. Vi har dager fulle av hverdagsgleder og små «magiske» øyeblikk med dyr og natur. Og dette deler vi så gjerne med andre.

Vi tror at å tilbringe tid med dyr som har et godt liv kan hjelpe oss å senke tempoet. De har en ro og en tilstedeværelse i «her og nå» som er smittsom på en god måte. Og roen man kan oppleve sammen med dyra er overførbar til alle deler av livet. Dette er noe vi erfarer hver dag og gleder oss til å dele med enda flere.

Velkommen til oss

om gÅrden

Den blå Enhjørningen er en Inn på tunet-bedrift som holder til på gårdsbruket Valislåtten i Vardal. Gården ligger idyllisk og usjenert til og har fine grusede turveier på eiendommen.

Om vinteren har vi tilgang til oppkjørt skiløype rett utenfor gjerdene våre. Og turveiene er brøytet og fine å bruke både til fots eller på sparkstøtting. 

Vi er en god gammaldags bondegård, med flere dyreslag i en småskala økologisk produksjon. Vi har en liten flokk gammalnorske spælsauer, en dølahest, en shetlandsponni, høner på tunet og honningbier. Hund og katter bor her også.

I våningshuset bor bonden og frua, og vi er: Ingunn Øye og Geir Frode Johansen og vi har bodd og drevet gården siden 2011. Begge er født en god tredjedel ned i forrige århundre og har med oss både utdanning, kunnskap, visdom og masser av erfaringer.

I driftsbygningen har vi husdyrrom med såkalt løsdrift. Dyra får fritt velge om de vil være ute eller inne. Det liker de godt. I den ene enden av driftsbygningen er det aktivitetsrom av flere typer og i den andre enden er det ei koselig storstue som vi kaller «Garasjeloftet». Fint rom for inne-aktiviteter eller bare kos. I det lille røde huset, som vi kaller «Drengstua» har vi rom for honningproduksjon og ei snekkerbu, der kreativiteten kan få spillerom. I kjøkkenhagen er det stadig utvidelser fra år til år. Vi prøver å være sjølberga på det vi kan. I hagen ellers liker vi at det blomstrer i mange farger om sommeren.

Invitasjon til gårdstreff 2023 - Den blå enhjørningen

Vi hjelper deg

Er du interessert i våre tilbud – eller ønsker mer informasjon. Da kan du fylle inn skjemaet nedenfor så tar vi kontakt.

    Inn på tunet Norge SA

    Kontakt