Velkommen til

Meltvedt Gård AS

Skien - Vestfold og Telemark

   GODKJENT INN PÅ TUNET – GÅRD

Tilbud:

Kontakt

Inn på tunet Norge; Katarina Ødegaard

934 10 439 - Inn på tunet Norge; Katarina Ødegaard

Gårdens adresse: Voldsvegen 660 3739 Skien

Meltvedt gård

942 03 815 - Merethe Hestvik Øverland

Meltvedt Gård Vestre

inn på tunet tilbud

Meltvedt gård har vært en aktiv IPT gård i snart 30 år, dermed har vi bred kompetanse og kan møte de fleste ønsker rundt et godt tilrettelagt tilbud her på tunet. Vi tilpasser aktivitet etter behov og ønske, slik at hver enkelt person blir sett og hørt, som igjen gir mestring,

Oppgavene på gården er lagt opp individuelt og imøtekommer hver enkelt bruker på en slik måte at han/hun skal oppleve mestring. Arbeidsoppgavene ved Meltvedt Gård endres gjennom året og følger ofte gårdens puls og behov. Dette gir en enorm variasjon i arbeidsoppgavene. Har vi uvær forsøker vi å legge jobb til verksted og innomhus, er det fint vær liker vi oss ute og velger oppgaver som passer.

Matlaging – Flere brukere har stor glede av å øke kompetanse på dette. Benytte de lokale ressurser som rabarbra i suppe og grøt, kjøtt som i karbonader, lapskaus, fårikål etc. Fokus på å finne gode, rimelige og enkle retter. Sesongbetont blir det sylting av både epler, pærer og plommer som da nyttes i egen lunsj resten av året. Brukerne kommer også tett på liv og død, på den måten at liv fødes, det være seg hunder, katter, kalver, hester, kyllinger osv. Og likeså at liv avsluttes ved for eksempel skader, sykdom eller rett og slett menneskers behov for mat. Det er en meget spesiell opplevelse å hjelpe en nyfødt kalv til livet, og få være med å se at den vokser opp.

På en gård med dyr er det meget viktig å påse at alle dyrene har de primære behov dekket. Her er det et hav av livsnødvendige jobber som brukerne finner meningsfulle og en enorm glede ved å utføre. Ved siden av dette har vi også et meget velutstyrt gårdsverksted. På verkstedet utføres mange vedlikeholds jobber og flere av våre brukere finner stor utfordring i å jobbe her og noen har til og med selvstendige prosjekter. I sommerhalvåret er det flere som koser seg med jobb i hage og drivhus og finner gleden i å kunne høste det en sår. Plener skal holdes i rett trim og blomster og frukthage skal også ha sitt regelmessige stell. I perioder er det også mye arbeid med gjerder til beitedyra våre og stadig er det nye områder som skal klargjøres. I forbindelse med dette arbeidet blir våre brukere ofte konfrontert med helt nye settinger, nye steder, nye mennesker og de finner dette spennende og gøy.

Det er også stadig bygninger som trenger vedlikehold og her ser våre brukere at det er nye prosjekter som vokser frem og de som har lyst får være med. De som har vært her noen år forteller ofte nye at «dette var arbeid vi utførte for 3 år siden» og «denne har jeg montert». Gleden av å ha noe å se tilbake på er noe som igjen gir en fantastisk eierfølelse og en påminnelse om mestring.

Spisepausen hver eneste dag klokken 1200 er helligholdt og her er det normalt vanlig lunsj med kaffe og brødmat. Men av og til når det er spesielle jobber som er utført steller vi i stand litt ekstra. Vi skiller heller aldri på hvem som spiser lunsj, alle som kommer hit på dagtid blir invitert til å spise med oss. Om det er håndverkere, venner, besøkende, familie, eller rett og slett hvem som helst. Dette er noe alle synes er spennende og det er alltid noen gode historier på lur. 

om gÅrden

Meltvedt Gård drives i dag av Merethe & Marius Øverland som fjerde generasjons drivere. Her bor de sammen med barna Mina, Mille og Mathias. Driften er basert på økologiske prinsipper og består primært av kjøttproduksjon samt grass og korn produksjon, hovedsaklig som fór til egne dyr. På tunet har vi hund, katter, kanin, høner, geiter, storfe og ponnier. 

Meltvedt Gård ligger landlig til i Solum i Skien kommune. På gården er det stor aktivitet som innebærer blant annet storfedrift med ca 100 dyr inkludert stort og smått. Gården har også ponny stutteri og huser til enhver tid et sted mellom 15 – 20 ponnier. I tillegg til høner, katter og hundeoppdrett finnes det gårdsverksted.utvikling og trivsel.  

Invitasjon til gårdstreff - Meltvedt Gård

Vi hjelper deg

Er du interessert i våre tilbud – eller ønsker mer informasjon. Da kan du fylle inn skjemaet nedenfor så tar vi kontakt.

    Inn på tunet Norge SA

    Kontakt