Velkommen til

Vangen-Farmen

Tvedestrand - Agder

   GODKJENT INN PÅ TUNET – GÅRD

Tilbud:

Kontakt

Inn på tunet Norge, Tone Skåtterød

995 99 592 - Inn på tunet Norge, Tone Skåtterød

Gårdens adresse: Dypvågveien 615, 4912 Gjeving

Vangen-Farmen, Kari-Lise Vangen

461 30 004 - Vangen-Farmen, Kari-Lise Vangen

www.vangen-farmen.com

vangenfarmen

Se filmen Vangen Farmen

inn på tunet-tilbud

Barne- og undgdomsskoleelever som trenger en boost av mestringsfølelse og fysisk utfoldelse. Bli verdsatt av dyr som viser takknemlighet for den du er, ikke hvor mye du får til. Vi vil at du skal føle deg hjemme, være en del av et trygt miljø som får deg til å føle deg flink og glad, og at du har venner som bryr seg om deg. Vi vasker vannbøtter og skifter nytt vann til dyra hver dag, gjør det rent og strør med flis og halm. Du får hente nylagte egg, og gi hønene kraftfor tilbake. Grisene får frukt og grønt, og kraftfor. Vei fyller opp nytt høy i høyvogna og alle høynettene, og du lærer forskjellen på høy og halm, og hvilke dyr som spiser hva, og hvorfor. Sauene skal klippes, og når vi får lam, må de merkes. Men noe av det aller viktigste er å snakke med dyra, observere dem, se hvordan de har det, og oppdage om noe ikke er som det skal. Det merker du fort når du har blitt kjent med dem. De merker også godt hvis du er lei deg, og de vil gjerne trøste. Dyra her elsker å bli massert og klødd. Kanskje du er mest interessert i å lage mat fra det vi har her på gården. Kanskje du liker å så, se ting gro, og stelle urtehagen. Eller har du en drøm om å lære å lafte. Det skal vi klare. Kanskje kan vi lage noe av ulla også. Gården bruker mye ved om vinteren, og du kan være med på å lage og stable veden, eller lage ditt eget bål. Rydding, raking, snekring og maling er også noe vi gjør hele tiden. Det er gøy når det blir fint rundt oss. Men det skal også bli tid til å synge og spille, og gå turer med lamaer og hester. Om sommeren får vi alltid tid til et bad på varme dager, og en tur med kanoen, på et blikkstille oktobervann. Kanskje jeg kan hjelpe deg å forstå noe du lurer på også. Jeg er jo lærer, så det er bare å spørre. Dessuten har jeg 5 barn selv, som har blitt glade og fine voksne. 

om gÅrden

Jeg heter Kari-Lise, er 57 år, og eier og driver av gården. I 2016 var jeg med på Farmen ved Kornsjø i Halden. Det gav mersmak. Så gøy var det, at jeg kjøpte Ekenes sommeren etter, og flyttet hit ned sammen med Kurt, som også er lærer (adjunkt). Kurt liker å ta seg av vedproduksjonen, og har hogd det meste her, så det har blitt fint og åpent. Kurt får unna oppgaver i en fei, og liker å jobbe hardt fysisk. Han kan også sveise og dykke. Jeg ser for meg hvordan ting kan bli, og så blir det sånn. Det er fint å se hva dyrene trenger, og gi den beste dyrevelferden det er mulig å gi. Det er mitt ansvar her på gården, ved siden av å male og planlegge hva som må gjøres. Siden jeg er lektor med tilleggskompetanse i spesialpedagogikk, har jeg også jobbet mye med elever som liker å være ute og gjøre det trivelig og trygt for dyr og mennesker. Jeg er utdannet agronom og sivilagronom i husdyrbruk, og blant annet vært husdyrlærer på naturbruk på Ås Videregående, men har også vært flere år på barneskole og ungdomsskole. Naturfag er det jeg liker best. 

Nils leier hos oss. Han bor i bygningen ved siden av, som vi kaller
«låven», siden det var låve i gamle dager. Hvis det er noe vi trenger, så henter han det i containeren sin. Han har alt. Nils er en pensjonert bussjåfør. Han elsker katter, og har 3 stykker.

 

Gården ligger i naturskjønne omgivelser, med skog, fjell og vann i umiddelbar nærhet. Her kan du padle i 6 vann innover, flere kilometer.

Her har vi ved produksjon, småskala sauedrift med kjøtt og ull, 10 fjørfe,
3 griser som pløyer ned jordene, 3 geiter som tar seg av opprydning av småtrær, og hest i perioder. Kaninen går løs på tunet, og 4 katter, deriblant en bengalkatt ved navn Leo, holder musene borte. Alle har sin misjon. Gården er også et yndet sted for turister, i skolens ferier. Vi har gode overnattingsmuligheter for store og små, og er et fredelig sted for dem som bare vil trekke seg tilbake og være alene. Her har vi god plass, selv om alt er innen rekkevidde.

Sommerferietilbud for barn og unge

Vi hjelper deg

Er du interessert i våre tilbud – eller ønsker mer informasjon. Da kan du fylle inn skjemaet nedenfor så tar vi kontakt.

    Inn på tunet Norge SA

    Kontakt