Les om brukernes erfaringer med Inn på tunet

Kontakt oss dersom du har spørsmål om Inn på tunet-tilbud i din region.

q

Hva sier brukerne?

Jeg er en dame på 50 år som har benyttet meg av fritidstilbudet på onsdager på Glittre gård siden tidlig i fjor høst. Jeg er ufør med diverse psykiske utfordringer i hverdagen. Fant dette glimrende fritidstilbudet på facebook. Tenkte lenge på det å det kosta meg ganske mye før jeg turte å ta kontakt. Da jeg endelig gjorde det ble jeg møtt med åpne armer å ønsket hjertelig velkommen av Kjell. Jeg ble tatt godt imot av gruppa å vi er en fin gjeng på 6-8 personer i ulik alder som møtes hver onsdag. Å være ufør er ganske ensomt, man har et lite nettverk, ingen kollegaer man kan prate med og hverdagen kan være ganske tom og innholdsløs. Man føler seg på en måte "ferdig behandlet" og avskrivd av samfunnet. Det er ingen god følelse! Å være på gården sammen med folka og dyrene er veldig meningsfullt å det betyr mye for meg og min mentale helse. Jeg føler meg sett og hørt, at jeg er viktig og jeg får gjøre ting jeg aldri ville gjort til vanlig, som feks å kjøre traktor, drikke nymelka melk, dyrestell og kos, bruke naturens spiskammer pluss mye mye mer. Jeg har hatt mange fine samtaler og fått mange gode klemmer. Min mentale, fysiske og psykiske helse blir styrket av dette tilbudet, det er ukas lyspunkt! Jeg har fått gode kollegaer jeg har blitt glad i, jeg føler meg trygg og godt ivaretatt. Er det onsdager jeg ikke er helt i form drar jeg allikevel til gården fordi jeg vet at dagen blir mye bedre av å være der. Orker jeg ikke jobbe kan jeg være der å bare "være tilstede" å kose med dyra. Dette er en gård og en gruppe som betyr mye for meg. Det beriker livet mitt og jeg gleder meg veldig til hver onsdag. Det er utrolig fint å kunne føle at jeg er til nytte til tross for at jeg er ufør. Jeg har fått ny tro på meg selv, nye venner å noe fint og meningsfullt jeg kunne fylle dagen min med. Jeg føler meg viktig, at jeg har en rolle her i livet jeg også på en måte.
Dame på 50 år
Deltager på fritidstilbud, Glittre gård
Vi er en fin gjeng som benytter oss av tilbudet Inn på tunet gård på Kastet gård i Indre Østfold Kommune. Den gruppen som er og besøker Kastet gård har bakgrunn i både fysiske og psykiske problemer. Dette medfører ofte at de går helt ned med tanker om at de ikke vil være med videre i livet. Denne gruppen fra Indre Østfold møtes en gang i uken for å treffe gode venninner/kamerater. Vi gleder oss til hver torsdag hvor vi møtes. Ønsker også å kunne få hatt en dag til i uken.
Deltakerne på Inn på tunet
Kastet gård Indre Østfold Kommune
For ca. ett år siden dro jeg som ledsager for min voksne datter på «Inn på tunet» for første gang. I utgangspunktet var jeg der kun som støtte for henne. Etter å ha vært med noen ganger, kjente jeg at dette gjorde godt for meg også. Jeg er ikke i arbeid pga helseutfordringer, og gjennom pandemi og ved å ikke ha et arbeid å gå til, så kjente jeg hvor godt det gjorde meg å møte medmennesker. Jeg har begrenset kapasitet, og har ikke kunnet bidra til mye rent fysisk, men der kunne jeg få gode samtaler, kjenne på humor og menneskeverd til tross for sykdom. Inn på tunet har blitt noe svært positivt for meg. Jeg får være meg selv, slik jeg er, bli godtatt, og verdsatt. Får dele erfaringer, ha gode samtaler. Oppleve mening, mestring og kjenne på et fellesskap. Å ha dette tilbudet er med på å pleie den psykiske helsen. Mange kjenner på ensomhet. Vi lever i et samfunn som tydelig sier at det skal lønne seg å jobbe, alle må bidra. Når man ikke klarer det, så blir man annenrangs mennesker. Snyltere… Inn på tunet er en viktig motvekt til dette menneskesynet. Vi har alle en verdi, uavhengig av hva vi presterer. Jeg ønsker at «Inn på tunet» skal bli et permanent tilbud i alle kommuner. En hver kommune burde prise seg lykkelige over at noen faktisk er villige til å åpne sitt hjem og ta imot mennesker som faller utenfor. Det er verdifullt for både uføre og mennesker som sliter psykisk. Sammen står vi sterkere.
Deltakerne på Inn på tunet
45 år, utenfor arbeidslivet siden 2017