Velkommen til

Mattisborgen IPT Gård

Ringebu - Innlandet

I det vakre Brekkom i Ringebu kommune, over åtte hundre høydemeter, ligger et småbruket idyllisk til. 

   GODKJENT INN PÅ TUNET-GÅRD

Kontakt

Inn på tunet Norge; Katarina Ødegaard

934 10 439 - Inn på tunet Norge; Katarina Ødegaard

Gårdens adresse: Brekkomsvegen 850, 2634, Fåvang

Mattisborgen IPT gård

939 33 711 - Mattisborgen IPT-gård

www.mattisborgen.no

MattisborgenIPT

Se brosjyre Mattisborgen IPT Gård

om gÅrden:

Med egen ridebane på gårdsplassen og tilgang til lysløype rett bak gården finnes det mange muligheter til uteaktiviteter. Skog og tur stier er også veldig lett tilgjengelig på oversiden av gården. Inne har vi en fin stue, kjøkken og soverom til disposisjon til Inn på tunet aktiviteter med en egen inngang og veranda. Bålpanne står klar til grilling og akebrettet venter til å bli tatt i bruk! Sætra, som ligger et kvarter kjøring unna gården, er også en ressurssterk arena som vi gjerne bruker året rundt.

Jeg, Emma Helleman, er utdannet innafor Inn på tunet i Nederland. Gjennom forskjellige praksisplasser og arbeid etter studien har jeg fått mye erfaring i Inn på tunet arbeidet. I november og desember 2016 har jeg vært på kurs i Texas. Der har jeg lært veldig mye om samarbeidet mellom hest og barn og unger med autisme. De jobber der med Horse boy metoden og Movement metoden, som tar utgangspunkt i kinetisk læring. Samarbeidet mellom hest og mennesker var en av hoved temaer og dette er noe jeg virkelig brenner for!

Jeg bor på gården sammen med samboen min Thomas Ødegård og våre to jenter.

På Mattisborgen Inn på tunet gård driver vi småskala melkeproduksjon. I vårt koselige fjøs står kyr og kalver som venter på stell av ivrige Inn på tunet brukere. På beitet går to hester som elsker å bli brukt, og vi har to katter som er veldig glad i kos og oppmerksomhet! Og hønene gir oss ferske egg hver dag.

inn på tunet tilbud

Læring ut ifra indre motivasjon er en av de viktigste ting man kan tilby. ”Learning by doing”, lære mens man beveger seg i en omgivelse der man føler seg trygg. Dette er de beste forutsetninger for å kunne oppnå mestring og trivsel.

Vi vil skape et JA miljø, et område som vekker nysgjerrighet. Vi skal følge brukerne i sine interesser og tar det som startpunkt for å invitere dem til å delta i læreaktiviteter. Det skal være en arena som er tilrettelagt til å forske verden rundt oss, med naturlige grenser og regler. En lav terskel tilbud er målet der alle kan delta på sitt nivå og har mulighet til å øke livskvaliteten og livsgleden.

Med bruk av gårdens resurser kan vi tilby en del forskjellige aktiviteter til forskjellige målgrupper. Ved å lage individuelle opplæringsplaner og sette konkrete mål, kan vi jobbe strukturert mot de ønskede læremål.

Tilbud: 

Vi hjelper deg

Er du interessert i våre tilbud – eller ønsker mer informasjon. Da kan du fylle inn skjemaet nedenfor så tar vi kontakt.

    Inn på tunet Norge SA

    Kontakt