Velkommen til

Stall Fagerbakken

Vågan kommune - Nordland

   GODKJENT INN PÅ TUNET – GÅRD

Tilbud:

Kontakt

Inn på tunet Nordland v Bente Haukaas

472 36 697 - Inn på tunet Nordland v Bente Haukaas

Camilla Viola Eilertsen, Stall Fagerbakken

928 61 833 - Camilla Viola Eilertsen

Gårdens adresse: Midtnattsolveien 1816, 8315 Laukvik

stall-fagerbakken.webnode.page

stallfagerbakken

stallfagerbakken

inn på tunet tilbud

Gården drives av ekteparet Camilla og Ørjan Eilertsen.

Ørjan er født og oppvokst i Laukvik og er lokal fisker.  Han kommer ofte innom gården med dagens fangst fra havet, da blir det mange gode historier med felles matlaging og gode måltider med fersk fisk fra Lofothavet.

Camilla er ansvarlig for inn på tunet tilbudet, hun er en ekte ildsjel med et varmt hjerte for mennesker og dyr. Hun er autorisert sykepleier og ambulansearbeider med bred erfaring fra miljøterapi og demensomsorg.

Camilla har videreutdanningene «Dyreassisterte Intervensjoner» og «Hesteassisterte Intervensjoner» fra NMBU og «Hest i psykososialt arbeid 1 & 2» fra Hest og helse. Gården er også bedriftsmedlem i Hest og Helse.

Ansatt på gården er Christina Lande og hun har et særskilt lag med mennesker og dyr, er meget dyktig med hestene, hun har også tatt videreutdanningen fra NMBU.

Gården er en alternativ SKOLEARENA i Vågan kommune som gir en skoledag på gård med meningsfulle aktiviteter og felles opplevelser som gir mestring, trivsel og fremmer helse.  Både barn fra barnehager, elever fra alle klassetrinn 1. – 10. klasse og skoleklasser fra videregående er velkommen til en meningsfull, lærerik og aktiv dag på gården.

Elever som har behov for særskilt tilrettelagt opplæring og en alternativ skoledag har faste dager på gården. En slik dag på gården i løpet av skoleuka kan ha stor betydning for eleven og har positiv innvirkning på hverdagen, noe som ofte gjør resten av skoleuka lettere å håndtere for eleven. Gården har hatt aktiv skoledag for sårbare elever siden 2018.

om gÅrden

Gården ligger idyllisk plassert på yttersiden av Lofoten nede med havet.  Gården startet med dyrehold i 2018 og har en aktiv drift med gammelnorsk sau, også populært kalt villsau. Produktene villsauen gir er sunt og smaksrikt kjøtt, ull, vakre skinn og sauene holder kulturlandskapet i hevd når de beiter oppe i fjellene. Gården har et stort inngjerdet skogsområde der sauene har tilgang til le inne i rundbuehallen og et sommerfjøs som benyttes til lamming og lammebarnehage om våren. Gården produserer også grovfor til eget bruk.

Gården er en godkjent hestevirksomhet med en trivelig utegangstall på 5 hester med inngjerdet ridebane på 20 x 40 meter. Hestene er rolige og vennlige, de møter deg alltid med et åpent sinn og godtar deg akkurat som du er. Elevene får lære å stelle og bli kjent med hestene, lære om ridning, stallarbeid og hestehold.  På gården får elevene delta på ridning på ridebanen og rideturer langs en vakker natursti.  Vi kjører ofte med hest og vogn, det er gøy. Fysisk bevegelse i naturen og å komme seg ut på tur er helsefremmende og er sunt for både kropp og sinn.  Hestene våre er av trygge og stødige raser som shetlandsponni, islandshest og kaldblodshest.

Gården har en tilrettelagt vei som fører til en spennende tursti inni skogen med en lun grillplass og quizløype over både elv og bru, på turen får vi alltid selskap av lammene som vil være med.  Nede på tunet står det en koselig grillhytte på 25 kvm som er i flittig bruk, etter turen i skogen smaker det godt med en varm gryte over bålet med hjemmelaget pinnebrød, felles matstund er alltid populært.

Hos oss kan ALLE mestre noe – og på gården er det mange praktiske oppgaver og aktiviteter som er knyttet opp til livet på gården, dyrestell, ridning, kjøre hestevogn, stell og kos med hester, felles skogsturer og matlaging. På gården lærer eleven mange praktiske ferdigheter og får verdifulle erfaringer.  Elevene får trene på grunnleggende ferdigheter og får lære om dyrehold og blir kjent med hester, høner, hund, morsomme minigriser, tamme sauer og mange søte lam.

Velkomment til tunet vårt – vi gleder oss til å møte akkurat DEG.

Vi hjelper deg

Er du interessert i våre tilbud – eller ønsker mer informasjon. Da kan du fylle inn skjemaet nedenfor så tar vi kontakt.

    Inn på tunet Norland SA

    Kontakt