Velkommen til

Vårheim

Gran kommune - Innlandet

   GODKJENT INN PÅ TUNET – GÅRD

Tilbud:

Kontakt

934 10 439 - Inn på tunet Norge; Katarina Ødegaard

Inn på tunet Norge; Katarina Ødegaard

Gårdens adresse: Røykenviklinna 571, 2760 Brandbu

905 63 520 - Vårheim, Anita Nordbø

Anita Nordbø, a.nordbo@yahoo.com

Vårheim Facebook

Vårheim Instagram

inn på tunet-tilbud

Anita leder Inn på tunet-tilbudet. Hun har kompetanse innenfor hesteassisterte aktiviteter, horsemanship, rideundervisning og har lang erfaring med dyr.

Besøkende vil kunne delta i aktiviteter rundt hest, marsvin og hund. Hestene går på utegang og kan brukes i aktiviteter fra bakken og ridning. Det er mange oppgaver som må gjøres daglig rundt hestehold for å sikre riktig stell av hestene slik at de har det de har alt de trenger. For de som har erfaring er det mulighet for å ri, men det er mange aktiviteter med hest som er spennende fra bakken.

Dagsplan og tilbud tilpasses den enkelte. Anita har mye å lære bort innen hestehold, ridning, om hvordan hestene tenker og hvorfor de oppfører seg slik de gjør i forskjellige situasjoner. Ved hjelp av trening og tillitsbygging innen horsemanship, blir hestene trygge og rolige familiemedlemmer. Aktiviteter kan være å lære om hva som er nødvendig for å ha sunne og rolige hester og hvordan de foretrekker at vi mennesker er rundt dem. Lære om ansvar rundt dyrehold, og hvilken innvirkning hester, natur og dyr har på våre egne tanker og følelser. Det vil være tid til å reflektere eller bare skravle og være sammen på noen av de koselige sitteplassene på Vårheim – rundt bålpannen, ved hestebeitet, på låven eller i skogen ved stallen.

Det er mulig å øve på litt praktisk matematikk når vi skal veie dyrefor eller telle typer planter og trær på gården eller vi kan lære navnene på frukt, grønnsaker, blomster og gress typer, hvilke som er giftige eller sunne, hvilke insekter og fugler eller ville dyr som besøker gården og litt om været og hvorfor det er så viktig for gårdsbruk og dyrehold.

Alternative aktiviteter som tilbys på Vårheim er kunst og håndverk – tegning, maling, fotografi, sying, strikking og tekstil, snekring og maling.

om gÅrden

Vårheim er et småbruk ved vakre Røykenvik og Randsfjorden, omringet av gårder, jorder, tjern, en vulkan ås og dyp skog rett ved, og allikevel ligger sentralt ved Brandbu og Gran.

Gården består av et stort sveitserhus, med et inngjerdet hesteområde rundt en liten bjørkeskog, rett ved siden av huset og låven.  Foran huset er det hage med frukttrær og bærbusker og en stor plen som kan bli omdannet til kjøkkenhage om sommeren.

I den lille skogen finnes det  en liten gapahuk der man kan sitte og observere hestene. På låven er det et koselig oppholdsrom og i et eget rom bor 4 hyggelige marsvin.

Bringebær, rips og epler plukkes på sensommeren, eventuelt grønnsaker etterhvert og generell vedlikehold av gjerder, rydding av tømmer skjer året rundt.

Vi hjelper deg

Er du interessert i våre tilbud – eller ønsker mer informasjon. Da kan du fylle inn skjemaet nedenfor så tar vi kontakt.

    Inn på tunet Norge SA

    Kontakt