Velkommen til

Svedjan

Meråker - Trøndelag

   GODKJENT INN PÅ TUNET-GÅRD

Tilbud:

Kontakt

Inn på tunet Norge - Leif Kvitvang

900 41 419 - Inn på tunet Norge - Leif Kvitvang

Svedjan

905 86 322 - Grete Stokke og John Gunnar Stormo

Gårdens adresse: Tyholtveien 37 7530 Meråker

Svedjan Gård

www.svedjangard.com

inn på tunet-tilbud

Vår visjon er glede og mestring i samspill med dyr.

Tilbudene i Svedjan er rettet mot oppvekst og opplæring, helse og omsorg.

Inn på tunet på Svedjan driftes av Grete Stokke og John Gunnar Stormo.

John Gunnar har siden guttedagene vært langt over gjennomsnittet interessert i landbruk, og slo sammen tre små bruk som ble grunnlaget for hans livsløp. Han er utdannet sveiser og agronom, og brenner spesielt for tømmerhogst,- for ikke å snakke om, sau og ku.

Grete er utdannet dame-og herrefrisør, og har egen salong. Hun har i tillegg stor interesse for alle slags dyr, og har derfor anskaffet seg mange ulike sorter.

om gÅrden

Svedjan ligger ca. en km fra Meråker sentrum, med utsikt over hele bygda. Gården ble oppretta ca år 1760, og var opprinnelig en plass under Fossen.

Navnet Svedjan stammer sannsynligvis fra svedjebruk, som var datidens dyrkingsteknikk. Det vil si at skogsmarka ble brent før den ble dyrket opp.

Driften består i dag av 280 sauer av typen Spæl, med noe innslag av Gretes villsauer. 37 Hereford ammekyr skal kalve, og i perioder kan det være nesten 100 naut. Du kan hilse på høner og haner av forskjellige slag, søte små kyllinger, mignon og moskusender, vaktler, påfuglduer, gullfasan, papegøye, katt, hund, løvehodekaniner, minigris og esel.

Vi hjelper deg

Er du interessert i våre tilbud – eller ønsker mer informasjon. Da kan du fylle inn skjemaet nedenfor så tar vi kontakt.

    Inn på tunet Norge SA

    Kontakt