Velkommen til

Troppå Gard

Alver - Vestland

   GODKJENT INN PÅ TUNET – GÅRD

Tilbud:

Kontakt

986 15 390 - Therese Instefjord, Inn på tunet Norge

Therese Instefjord, Inn på tunet Norge

918 37 505 - Wenche og Arne Pettersen, Troppå gard

Wenche og Arne Pettersen, Troppå gard

Gårdens adresse: Vestbygdvegen 346, 5919 Frekhaug

inn på tunet-tilbud

Velkommen hit til oss på Troppå Gard. På vår gård ønsker vi at alle skal føle mestring, utvikling, inkludering og trivsel. Tilbudene på gården er individuelt tilpasset. Det betyr at du kan møte andre deltakere som er her under andre rammer enn deg selv, avhengig av hvilken aktivitet du velger. 

Nedenfor finner du noe om tilbudene vi har. Om du ikke finner noe som fanger din interesse vil vi gjerne høre dine tanker og ideer – vi har fokus på å finne løsninger.

Det kan være mange grunner til å komme til oss. Kanskje du trenger tid, erfaring eller hjelp til å bestemme deg for skolevalg eller hvilket arbeid som passer for deg. Kanskje du trenger påfyll og motivasjon til å fullføre ditt skolevalg og har droppet ut. Eller tid til å finne din plass i arbeidslivet. Eller at du er lei av mas og press fra andre som forventer at du skal plassere deg selv inn i en form som de mener er best for deg. 
På Troppå Gard får du tid til å forsøke flere ting. Du kan du bli med oss på årshjulet av aktiviteter og gjøremål. I de fire årstider er det forskjellige ting som skal gjøres. Du kan få tid til å tenke og forsøke, si nei og ja. Teste ut i ditt eget tempo. Noen av aktivitetene vil passe for deg, mens andre ting vil du gi litt mer tid. 

Vi har mange ulike oppgaver du kan teste ut hos oss, og aktivitetene på gården er også ofte noe du vil ha bruk for generelt i livet:


– I fjøsen sammen med sauene- å jobbe med dyrene kan gi en fantastisk ro og velvære.
– I hønsehuset har vi 7500 frittgående høns med aviarløsning og mye kunnskap å lære.
– Vi har traktor, gravemaskin, vedkløyver og ATV. Alle disse redskapene trenger vedlikehold, stell og servise. Kanskje bor det en liten mekaniker i deg?
– Arbeid med videreforedling av blant annet pinnekjøtt, pinnebog, fenalår og spekepølse.
– På storkjøkkenet lager vi eggesalat, syltetøy, ostekake, karamellpudding, geler og diverse andre produkter. Har du lyst til å snuse på kokkefaget?
– I parsellhagen kan du dyrke frem dine egne frukter og grønnsaker.
– I bringebærfeltet kan du lære hva disse bærene trenger for å trives.
– Natur og friluft – kan det hende du har lyst å forsøke deg på vedarbeid? Kanskje finner du ut at du ønsker et motorsagkurs?
– Markedsføring/salg, sosiale medier, butikk, lage rapporter og kundekontakt. Alle disse tingene kan du få utforske og lære mer av.

Kanskje har du lyst til å ta deg en tur og hilse på oss, slik at vi i fellesskap kan finne ut hva som er best for deg? Vi vil gjøre vårt beste for å være til hjelp, og gå stien sammen med deg.

om gÅrden:

Mellom bakker, skog og fjell i et vilt og vakkert vestlandsk kystklima, finner du Troppå Gard. Gården en del av jordbruksbygda Tveit, i området Meland /Frekhaug. 

Troppå Gard er eiet av Arne og Wenche Pettersen. Sammen med eldste sønnen, Dan arbeider de fulltid på gården. Wenche er utdannet hjelpepleier, verneingeniør og befalsutdannet i forsvaret. Hun har mange års erfaring med HMS arbeid og kriseledelse. Hun har også god arbeidserfaring innen pleie og omsorg. Arne er befalsutdannet i forsvaret. Han har flere års utenlandserfaring fra FN. Han har lang erfaring med HR arbeid fra redningstjeneste. Dan har utdanning innen varehandel, markedsføring og salg, han har flere års arbeidserfaring innen dette.
Sammen er vi et godt team som utfyller hverandre. Men den viktigste og beste kompetansen vi har er «livets skole» Vi ønsker at gården vår skal være en arena for mestring, utvikling, inkludering og trivsel i trygge omgivelser.  En plass der det skal være ro nok til å få kunne utvikle seg til å bli det beste eksemplaret av seg selv.

På Troppå Gard har vi sau av rasen gammelnorsk spælsau, høner av typen Dekalb. På gården har vi videreforedlingsanlegg, og av lammene lager vi pinnekjøtt, pinnebog, fenalår og flere andre produkter. Av sauen lager vi spekepølse. Vi lager også vår egen såpe, fra grunnen av slik de gjorde det i gamle dager. Vi dyrker bringebær og rabarbra og av de tryller vi frem syltetøy og andre lekre produkter. Eggene vi får av hønene selger vi eller lager eggesalat som vi selger sammen med andre produkter i butikken vår. Vi har parsellhager, der kan andre som ikke har dyrkningsmuligheter hjemme få dyrke grønnsaker og annet spiselig.

Vi hjelper deg

Er du interessert i våre tilbud – eller ønsker mer informasjon. Da kan du fylle inn skjemaet nedenfor så tar vi kontakt.

    Inn på tunet Norge SA

    Kontakt